Yucatan Καυτερό Πιπεράκι

Κωδικός προϊόντος: BS1018

Ποικιλία ενδιάμεσου κύκλου. Το φυτό έχει ύψος 50-60 εκ., δίνει κόκκινους καρπούς στο σχήμα του χουρμά με μήκος 5-6 εκ., συγκεντρωμένους σε συστάδες. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε γλάστρες ή στο έδαφος.

 

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

 

Συνταγή για τσίλι πιπεράκια σε λάδι:

Υλικά: 500gr Yucatan τσίλι πιπεριές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξύδι.

Κόψτε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια. Τοποθετήστε μια πετσέτα κουζίνας σε ένα σουρωτήρι και βάλτε τις πιπεριές σε στρώσεις βάζοντας αλάτι σε κάθε στρώση. Γεμίστε το σουρωτήρι μέχρι επάνω, βρέξτε τις με το ξύδι και σκεπάστε με την πετσέτα. Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω στην πετσέτα και βάλτε ένα βαρίδιο (το λιγότερο 2kg). Βγάλτε τις πιπεριές από εκεί μετά από 24 ώρες και αφαιρέστε το αλάτι με μια πετσέτα. Αποστειρώστε μερικά βάζα σε βραστό νερό, γεμίστε τα με τα τσίλι και προσθέστε στο βάζο μέχρι επάνω λάδι. Αποθηκεύετε τα βάζα σε σκοτεινό μέρος.