Naga Morich Πιπεράκι Εξαιρετικά Καυτερό

Κωδικός προϊόντος: BS1024

Εξαιρετικά καυτερή ποικιλία με προέλευση από το Μπαγκλαντές. Το φυτό, ύψους 1,5μ., έχει σχήμα διακλάδωσης δενδρυλλίου. Οι καρποί είναι κωνικοί, με μήκος 4-5εκ., πράσινου – πορτοκαλί- κόκκινου χρώματος. Καταναλώνονται άριστα τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για κρέμα τσίλι:

Υλικά: 12 Naga Morich πιπεράκια, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 τοματίνι, λίγο αλάτι, 1 κουτ. γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Πλύνετε, στεγνώστε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια. Κόψε τις πιπεριές (με γάντια για να αποφύγετε τυχόν καψίματα). Σε ένα μίξερ αναμίξτε όλα τα υλικά. Επειδή η σως είναι πάρα πολύ καυτερή σας συμβουλεύουμε να την χρησιμοποιήσετε λιτά και με πολύ λιπαρά κρέατα (όπως είναι τα λουκάνικα και τα παϊδάκια) ή σε ημι-ωριμασμένα τυριά όπως είναι το πεκορίνο.