Κωδικός προϊόντος: BS8009
Σπορά από Ιούνιο – Ιούλιο.
Κατάλληλη θερμοκρασία 20⁰ βαθμοί Κελσίου.
Ιδιότητες και οφέλη
Μια μερίδα σγουρό κόκκινο λάχανο περιέχει 179mg ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α & C.
Επίσης, περιέχει το 3% ή περισσότερο της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης της βιταμίνης Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), Βιταμίνη Β3 (νιασίνη), σίδηρο και φώσφορο.
Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμο στη φύση. Το σγουρό κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Η Βήτα – Καροτίνη, τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων. Η κουρσετίνη και η καμπφερόλη, ουσίες οι οποίες περιέχονται σε σχετικά υψηλές ποσότητες στο λαχανικό αυτό, έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, μειώνουν την αρτηριακή πίεση, είναι αντιφλεγμονώδεις, αντι-ιικές και αντικαταθλιπτικές.
Συνταγή
Τσιπς από λάχανο σγουρό (Kale chips)
Κόψτε τα φύλλα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει πρώτα ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ραντίστε τα με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο κάρυ. Ψήστε τα στους 180 ⁰C για 15-20 ‘ έτσι ώστε τα φύλλα να γίνουν τραγανά. Μπορείτε να τα γυρίσετε να ψηθούν από όλες τις πλευρές κατά την διάρκεια του ψησίματος.