Λαχανίδα Σγουρή Kale – Nero Di Toscana

Κωδικός προϊόντος: B265004

Σχηματίζει ένα κεφάλι με επιμήκη φύλλα, πολύ σκούρα και πομφολυγώδη. Το καλύτερο για σούπες λαχανικών, όπως η περίφημη “ribollita” (σούπα με φασόλια) της Τοσκάνης.

Σπορά από Ιούνιο – Ιούλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 5 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5 εκατοστά στο χώμα.

Συνταγή για σούπα ribollita:
Βράστε 300gr ξηρά φασόλια cannellino (για φασολάδα, αφού τα μουλιάσετε σε κρύο νερό αποβραδίς). Σωτάρετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέστε το ψιλοκομμένο kale, μια χούφτα σέσκουλα, μισό λάχανο σγουρό (Savoy King), 2 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 καρότα, 2 στελέχη σέλερυ, 1 πράσο (όλα ψιλοκομμένα). Σωτάρετε για 10 λεπτά. Προσθέστε τα μισά φασόλια ολόκληρα και τα άλλα μισά πουρέ μαζί με το νερό που έβρασαν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν για 2 ώρες. Πριν το σερβίρισμα βάλτε φέτες φρυγανισμένο ψωμί και ξαναβράστε για 10′. Σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.

 

  • Το περιεχόμενο είναι αρκετό για περίπου 844 φυτά.