Κολοκύθα Γλυκιά Marina Di Chioggia

Κωδικός προϊόντος: BS5023

Εύρωστο φυτό. Φύλλα με μέτριο πράσινο χρώμα. Καρποί σε στρογγυλό – πεπλατυσμένο σχήμα, μεγάλων διαστάσεων (5-10 κιλά). Φλούδα σε γκρι σκούρο χρώμα με τονισμένες ραβδώσεις σε λωρίδες. Σάρκα σε έντονο πορτοκαλί χρώμα.

 

Σπορά από Απρίλιο – Μάιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 2-3 εκατοστά στο χώμα.

 

Συνταγή για τάρτα κολοκύθας:

Καθαρίστε και τεμαχίστε στα 4 μια κολοκύθα θα χρειαστείτε περίπου 600gr. Σε ένα ταψάκι τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξτε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας για να τα ψήσετε στους 170⁰ για 30′. Αφού ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βάλτε τα στο μπλέντερ με 150gr καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα, 2 αυγά και 150gr ricotta. Σε ένα άλλο ταψάκι ή σκεύος για τάρτα βάζετε για βάση ένα φύλλο σφολιάτας αδειάζετε επάνω το μίγμα και ψήνετε για 30′ στους 180⁰.

 

  • Το περιεχόμενο είναι αρκετό για περίπου 10 φυτά.