Κάπαρη – Cappero

Κωδικός προϊόντος: BS5002

Μικρός αειθαλής θάμνος. Τα άνθη, μεγάλα λευκού ή ρόζ χρώματος, πολύ εντυπωσιακά βγαίνουν το καλοκαίρι. Στην μαγειρική χρησιμοποιούνται τα μπουμπούκια και τα τρυφερά φύλλα.

 

Σπορά από Απρίλιο – Ιούνιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 10 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για σάλτσα κάπαρης:

Πλύνετε καλά 80gr κάπαρη και 4 φιλετάκια αντζούγιας. Πάρτε ένα σκόρδο και αφαιρέστε τα φύτρα. Χτυπήστε τα σε ένα γουδί προσθέτοντας σιγά σιγά 50gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να το απορροφήσει και να έχει την σωστή συνοχή. Για να κάνετε το μίγμα πιο απαλό, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας νερό. Στο τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού, χτυπήστε το ξανά και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική για ζυμαρικά και ρύζι, ψάρι και βραστό κρέας.

 

  • Το περιεχόμενο είναι αρκετό για 20 φυτά περίπου.