Habanero Rosso Καυτερό Πιπεράκι Super Hot

Κωδικός προϊόντος: B241015

Πολύ ανθεκτικό φυτό. Οι καρποί του έχουν σχήμα φαναριού μήκους 2-8 εκ. Μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος ή σε γλάστρες.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 350.000 – 850.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για αυθεντική σάλτσα harissa:

Υλικά: 90gr Habanero chilli πιπεράκια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο.

Πλύνετε, αφήστε να στεγνώσουν και μετά ψιλοκόψτε τα πιπεράκια. Σε ένα γουδί ρίξτε όλα τα υλικά και αλέστε τα μαζί. Η σάλτσα Harissa είναι έτοιμη!

Η αρχική συνταγή της σάλτσας είναι ένας μύθος, γιατί κάθε αφρικανική χώρα που συνορεύει με την Μεσόγειο έχει διαφορετική εκδοχή. Η συγκεκριμένη είναι από την Τυνησία.