Φύτρες

  • Superfoods στα χέρια σας!
  • Φύτο-Θρεπτικά συστατικά περισσότερα σε σχέση με τις κοινές τροφές, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ίνες, ένζυμα, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.
  • Οι φύτρες και τα Microgreens είναι ένα παράδειγμα της εξαιρετικής ικανότητας της φύσης για την παραγωγή ζωτικής ενέργειας.
  • Πολύ εύκολα στην καλλιέργειά τους με νόστιμη γεύση, ενισχύουν τις φυσικές άμυνες του σώματος και εμπλουτίζουν το τραπέζι.
  • Τα χρησιμοποιούν πολλοί Chef για εμπλουτισμό των πιάτων με νέες συνθέσεις, μορφές και γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας. Εκτιμώνται όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές για την απίθανη γεύση τους και την υψηλή περιεκτικότητα τους σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά που θεωρούνται ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία.

Οι φύτρες είναι σπόροι που μόλις έχουν βλαστήσει και είναι στα πρώτα στάδια του βιολογικού τους κύκλου, είναι εύκολοι στην χώνεψη και αφομοιώνονται, καθώς απορροφούνται πλήρως από τον οργανισμό. Καλλιεργούνται σε διάστημα 2-7 ημερών και είναι έτοιμα όταν φτάσουν στο επιθυμητό ύψος 2-5 εκατοστών.
Χάρη στην διαδικασία της βλάστησης, οι σπόροι αυξάνουν την πρόσληψη πρωτεϊνης και την ικανότητα αφομοίωσης των ανόργανων αλάτων, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.
Επίσης αυξάνεται και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C & B12 και η σχετική αφομοίωσή τους. Επομένως, αποτελούν σίγουρη πηγή θρεπτικών στοιχείων για όσους έχουν επιλέξει μια διατροφή χορτοφαγική ή vegan.