Φρέσκο Κρεμμυδάκι Λισσαβόνας – Cipolloti di Lisbona

Κωδικός προϊόντος: BS8004

Σπορά από Φεβρουάριο – Απρίλιο και Ιούλιο – Σεπτέμβριο.

Ελάχιστη θερμοκρασία σποράς 20⁰ βαθμοί Κελσίου.

Ιδιότητες και οφέλη

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, B1 & B2, C και Ε, απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία όλων των βιολογικών μας λειτουργιών και σε μεταλλικά άλατα όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο και μαγγάνιο, σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων, για την αύξηση ενέργειας και τη συντήρηση της ισορροπίας υδρο-άλατος στο σώμα μας. Περιέχει ένα υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών όπως είναι τα φλαβονοειδή, χρήσιμα για την διευκόλυνση της πέψης: αλλά και ίνες, πρωτεϊνες, νερό 92% και μόνο 0,1% λίπος. Η παρουσία της γλυκοχιμίνης, μιας φυτικής ορμόνης, είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Διουρητικό και απολυμαντικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι σε θέση να αποτρέψει ουρολογικές ασθένειες, έχοντας μια αποτελεσματική αντιβακτηριακή δράση. Βοηθάει στον έλεγχο της υπέρτασης. Μαλακτικό και αποσυμφορητικό, χρήσιμο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, ισχαιμίας, τραχειίτιδας. Ο χυμός του είναι ένα εξαιρετικό απολυμαντικό για τα τραύματα.

Συνταγή

Ζυμαρικά τύπου Bavette με φρέσκο κρεμμυδάκι και αγκινάρες

Κόψτε 4 αγκινάρες σε κομμάτια. Σοτάρετέ τις με 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 2 λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα για περίπου 20’, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στα λαχανικά.