Κωδικός προϊόντος: B241027
Εύγευστη πιπερίτσα με φρουτώδη γεύση, όχι πολύ καυτερή εάν καταναλωθέι φρέσκια. Η καυτερή γεύση της αυξάνεται σημαντικά όταν μαγειρεύεται. Οφείλει το όνομά της στο ιδιαίτερο σχήμα που μοιάζει με καπέλο επισκόπου.
Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.
Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.
SHU: 40.000 – 50.000 (Scoville Heat Units)
Συνταγή για κρέπες από αλεύρι κάστανο με τυρί ρικότα, κακάο και Bishop Crown:
Υλικά: 80gr αλεύρι καστανιάς, 150ml γάλα, 1 αυγό, αλάτι, βούτυρο, 120gr φρέσκο κατσικίσιο τυρί ricotta, 4 κουτ. γλυκού κακάο bitter, 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη, πιπεράκια Bishop Crown.
Ετοιμάστε το μίγμα για κρέπες με το αλεύρι, το γάλα και το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί με το κακάο, τη ζάχαρη και τη ψιλοκομμένη πιπεριά. Βουτυρώστε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά φτιάξτε μια κρέπα βάζοντας λίγο από το μίγμα. Γυρίστε την κρέπα από την άλλη μεριά μόλις σχηματιστεί και ψηθεί. Γεμίστε τις κρέπες με το μίγμα τυριού που φτιάξατε.