Saltillo Πιπεράκι Πολύ Καυτερό

Κωδικός προϊόντος: BS1016

Όψιμη ποικιλία. Το φυτό έχει ύψος 50-60εκ. Οι καρποί έχουν πρασινοκόκκινο χρώμα, σε σχήμα χωνιού, με μήκος 2,5-4εκ. και συγκεντρώνονται σε συστάδες. Η κατανάλωση συστήνεται τόσο όταν είναι φρέσκο όσο και όταν ξηραίνεται.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για μαρμελάδα από τσίλι:

Υλικά: 200gr φρέσκες τσίλι πιπεριές, 800gr κόκκινες γλυκιές πιπεριές, 500gr ζάχαρη, 1/2 ποτηριού κόκκινο κρασί, λίγο αλάτι.

Πλύνετε τις τσίλι πιπεριές, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το κρασί. Σκεπάστε την και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα. Περάστε το μίγμα από ένα μπλέντερ και ξανά αφήστε το να μαγειρευτεί για μισή ώρα σε χαμηλή ψωτιά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται με ένα ξαφριστήρι. Όταν το μίγμα έχει πήξει, τοποθετήστε το σε αποστειρωμένα βάζα, και αναποδογυρίστε τα μέχρι να κρυώσουν. Τυλίξτε τα με ένα πανί, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίστε την με νερό και βράστε τα για 15′. Όταν κρυώσει το νερό, αφαιρέστε τα από εκεί και αποθηκεύστε τα σε σκοτεινό μέρος.