Ραδίκι Κόκκινο – Cicoria Rossa Di Treviso

Κωδικός προϊόντος: BS5006

Σχηματίζει μια όρθια καρδιά, ελλειπτικού σχήματος, με ύψος 22-25εκ. Εσωτερικό φύλλωμα σε ζωηρό κόκκινο χρώμα, με πλατιά κύρια νεύρωση, σχεδόν λευκή. Δεν αντέχει στον πάγο.

 

Σπορά από Ιούνιο – Ιούλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰-30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 5 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5-1 εκατοστά στο χώμα.

 

Συνταγή με ψητό tomino (ιταλικό τυρί) – πρόταση για ελληνική παραλλαγή – μαστέλο Χίου
Πλύνετε το κόκκινο ραδίκι και το σπανάκι. Σωτάρετε για λίγο το κόκκινο ραδίκι με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο σκόρδο, προσθέτοντας ζωμό εάν αυτό είναι αναγκαίο. Βράστε το σπανάκι στον ατμό για λίγο. Κόψτε σε χοντρές φέτες το επιλεγμένο τυρί και γεμίστε το με λίγο από το κόκκινο ραδίκι προσθέτοντας λίγο πιπέρι. Βάλτε το στο grill μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετήστε για το σερβίρισμα σε ένα πιάτο το μαγειρεμένο ραδίκι και το σπανάκι καθώς και το παραγεμισμένο τυρί. Περιχύστε το πιάτο με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

 

  • Το περιεχόμενο είναι αρκετό για περίπου 4225 φυτά.