Πιπεράκι Πικάντικο – Peperone Piccante Calabrese

Κωδικός προϊόντος: B265012

Εύρωστο και συμπαγές φυτό. Καρποί κόκκινοι με στρογγυλό – κωνικό σχήμα, διαμέτρου 3,5-4εκ. Μέτρια καυτερή γεύση. Το καλύτερο για συντήρηση σε λάδι.

 

Σπορά από Φεβρουάριο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5 εκατοστά στο χώμα.

 

Συνταγή για γεμιστά πιπεράκια:

Πλύνετε καλά τις πιπεριές. Kόψτε το καπάκι και αφαιρέστε τους σπόρους. Βράστε τις για 4′ σε μια κατσαρόλα με 300gr ξύδι, 300gr νερό, 6 φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι. Στεγνώστε τις αφού τις τοποθετήσετε ανάποδα για 3 ώρες. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας 400gr τόνο, κάπαρη και αντζούγιες στο μπλέντερ. Γεμίστε τις πιπεριές με τη γέμιση.

 

  • Το περιεχόμενο είναι αρκετό για περίπου 146 φυτά.