Piccante Calabrese Καυτερή Πιπεριά

Κωδικός προϊόντος: B241031

Ποικιλία με μέτρια πικάντικη γεύση. Οι καρποί είναι κόκκινοι, με στρογγυλό κωνικό σχήμα, διαμέτρου 3,5-4εκ. Ιδιαίτερα  κατάλληλο για τη συντήρηση σε λάδι.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 5.000 – 15.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για ψητά πιπεράκια Calabrese με μυρωδικά και κάπαρη:

Υλικά: 12 πιπεράκια Calabrese, 70gr κριτσίνια, 2 γεμάτες κουταλιές κάπαρη, μυρωδικά διάφορα (θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος, μαντζουράνα, βάλσαμο λεμονιού, ρίγανη)

Χρησιμοποιώντας γάντια καθαρίστε τις πιπεριές βγάζοντας τα κοτσάνια και αφαιρώντας τους σπόρους. Μισοβράστε τις σε νερό και ξύδι (ίσες ποσότητες) και αφήστε τις να στεγνώσουν γυρίζοντάς τις ανάποδα. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά, τα κριτσίνια και την κάπαρη και ανακατέψτε τα. Γεμίστε τις πιπερίτσες με το μίγμα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι που το έχετε λαδώσει. Ψήστε τις για 10-15′ στους 180⁰ βαθμούς.