Paprica Rosso Πιπεράκι Κόκκινο Για Πάπρικα

Κωδικός προϊόντος: B241030

Ιδιαίτερα κατάλληλη ποικιλία για την παρασκευή της γνωστής πάπρικας. Έχει μια λεπτή αλλά πικάντικη και πολύ αρωματική γεύση.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 100 – 1.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για κόκκινη γλυκιά πάπρικα:

Υλικά:1 κιλό κόκκινες πιπεριές για πάπρικα.

Κόψτε τις πιπεριές στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ζεστάνετέ τις στον αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 ώρες στους 50⁰ βαθμούς. Στο τέλος αυτής της πρώτης αποξηραντικής διαδικασίας, κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα τις πιπεριές όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες 3 ή 4 φορές μέχρι τα τσίλι να είναι εντελώς αποξηραμένα. Αφαιρέστε το εσωτερικό από τις πιπεριές και αλέστε τις σε μια λεπτή σκόνη.