Μαόνια – Mahonia Aquifolium

Κωδικός προϊόντος: BS2022

  • Αειθαλής θάμνος με οβάλ φύλλα, μυτερά με μικρά αγκάθια
  • Τα άνθη είναι κίτρινα και αναπτύσσονται σαν τσαμπιά
  • Τα μούρα είναι μπλε χρώματος και βρώσιμα

Σπέρνεται από Οκτώβριο – Νοέμβριο με συνιστώμενη ελάχιστη θερμοκρασία εδάφους στους 16⁰ – 18⁰  βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 150 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5-1 εκατοστά στο χώμα.

Συνταγή για μαρμελάδα Μαόνια:

Υλικά: Μούρα Μαόνιας, ζάχαρη, νερό.

Εκτέλεση: Βάζετε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα ζεσταίνετε να πάρουν μια βράση για 10′. Στραγγίστε το περιεχόμενο από ένα σουρωτήρι. Κρατήστε το υγρό και ζυγίστε το. Προσθέστε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Βάλτε το πάλι να βράσει. Μετά από 5-10 λεπτά πάρτε ένα κουτάλι της σούπας και πάρτε ένα δείγμα από το μίγμα και δείτε εάν έχει πήξει. Εάν έχει γίνει σαν ζελέ βάλτε τα σε γυάλινα βάζα και αποστειρώστε τα σε νερό που βράζει για 30′-60′. Η μαρμελάδα αυτή μπορεί να φαγωθεί με ψωμί και βούτυρο, καθώς και σαν γαρνίρισμα σε παγωτά ή γέμιση για κουλουράκια.