Λευκάγκαθα – Biancospino

Κωδικός προϊόντος: BS2016

Φυλλοβόλος θάμνος με φύλλα ομαδοποιημένα σε τσαμπιά και λευκά άνθη με άρωμα πυκραμύγδαλο. Οι καρποί είναι χρώμα κόκκινο και βρώσιμοι.

Σπέρνεται από Ιανουράριο – Φεβρουάριο και από Οκτώβριο – Δεκέμβριο με συνιστώμενη ελάχιστη θερμοκρασία εδάφους στους 15⁰-20⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 60-100εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5-1 εκατοστά στο χώμα.

Συνταγή για σιρόπι από μούρα λευκάγκαθα:

Υλικά: 1/2 κιλό μούρα, 250γραμ. ζάχαρη, 200γραμ. νερό, 1 κουτάλι σούπας ρούμι.

Σε μια κατσαρόλα , σε σιγανή φωτιά ανακατέψτε τα μούρα, τη ζάχαρη, το νερό και το ρούμι. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράστε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα πριν να γίνει σιρόπι. Το σιρόπι αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.