Jamaican Rosso Καυτερή Πιπεριά

Κωδικός προϊόντος: B241023

Ποικιλία με μακριούς καρπούς 4εκ. Έντονο κόκκινο χρώμα σε πλήρη ωρίμανση, πολύ καυτερό. Η γεύση είναι φρουτώδης και γλυκιά, χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλτσών.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 100.000 – 350.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για κρέμα από κόκκινα τσίλι πιπεράκια Jamaican Rosso:

Υλικά: 12 πιπεράκια Jamaican Rosso, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 τομάτα Pachino, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Πλύνετε και στεγνώστε και αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές. Χρησιμοποιώντας γάντια για να μην καείτε, ψιλοκόψτε τις πιπεριές. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τις πιπεριές, το σκόρδο, τις τομάτες το αλάτι και το λάδι. Επειδή η σάλτσα είναι εξαιρετικά καυτερή, σας συμβουλεύουμε να την χρησιμοποιήσετε λιτά και σε λιπαρά κρέατα όπως είναι τα λουκάνικα και τα παϊδάκια ή σε ημίσκληρα τυριά, όπως το πεκορίνο.