Jalapeno Πιπεράκι Καυτερό

Κωδικός προϊόντος: B241028

Καυτερή ποικιλία που προέρχεται από το Μεξικό. Το φυτό έχει σχήμα διακλάδωσης δενδρυλλίου, ύψους 45-55εκ. Οι καρποί όταν ωριμάσουν έχουν έντονο κόκκινο χρώμα.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 5.000 – 15.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα, πορτοκάλι και jalapeno chilli:

Υλικά: 100gr βούτυρο, 100gr άχνη ζάχαρη, 150gr αλεύρι, 1 πορτοκάλι βιολογικής καλλιέργειας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη από jalapeno, 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα, 1 κουτ. γλυκού baking powder βανίλια, 40gr σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Ξύστε το πορτοκάλι και στίψτε το χυμό του. Λιώστε το βούτυρο σε μπαιν μαρί μαζί με την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας με τον αναδευτήρα. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας. Κάντε τη ζύμη ένα ρολό και κόψτε σε λεπτές φέτες. Ψήστε στο φούρνο για 10′ στους 180⁰ βαθμούς.