Habanero Chocolate Πιπεράκι Σοκολατί Super Hot

Κωδικός προϊόντος: BS1021

Πολύ ανθεκτικό φυτό. Οι καρποί του έχουν σχήμα φαναριού μήκους 2-8εκ. Μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος ή σε γλάστρες.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για σορμπέ βατόμουρο με τσίλι:

Υλικά: 200gr φρέσκα βατόμουρα (300gr εάν είναι κατεψυγμένα), 1 habanero chocolate, 180gr ζάχαρη, 250gr γιαούρτι, 400ml νερό, 2 λεμόνια (χυμός), 8 κουταλιές λικέρ μύρτιλλο (από τη Σαρδηνία), ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό με την ζάχαρη και το βράζετε, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε για 10′. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα μίξερ ανακατέψτε τα βατόμουρα, το γιαούρτι και την τσίλι πιπεριά μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα, μετά προσθέστε το χυμό λεμονιού, το λικέρ και το κρύο σιρόπι. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και βάλτε το στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε για να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου (4-5 φορές επαναλαμβάνετε την διαδικασία). Την επόμενη ημέρα βγάλτε έξω το μίγμα μισή ώρα πριν να σερβίρετε και ανακατέψτε το μια τελευταία φορά.