Habanero Bianco Καυτερή Πιπεριά

Κωδικός προϊόντος: BS1033

Εξαιρετικά πικάντικη ποικιλία, με φρουτώδη γεύση, που μπορεί να φτάσει έως τους 300.000 βαθμούς στην κλίμακα Σκόβιλ. Ο καρπός είναι λευκός, με ακανόνιστο σχήμα και παχιά σάρκα, ελαφρώς πιο μικρός σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες χαμπανέρο.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για ζαχαρωτό κάστανο:

Υλικά: 400gr κάστανα, 200ml γάλα, 40gr βούτυρο, 4 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη, 2 γεμάτες κουταλιές grappa, 3 πιπεριές Habanero Bianco, κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη.

Χαράξτε τα κάστανα με ένα μαχαίρι και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράστε τα για 15′. Ξεφλουδίστε τα καλά βγάζοντας και την εσωτερική φλούδα. Κοπανήστε τα και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το γάλα και τις καλά ψιλοκομμένες πιπερίτσες μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη grappa και χτυπήστε τα όλα μαζί. Από το μίγμα που θα προκύψει, φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με διάμετρο περίπου 2 εκ. και στο τέλος κυλίστε τις στο κακαό. Αφήστε τις να κρυώσουν στο ψυγείο έως ότου τις σερβίρετε.