Habanero Arancio Καυτερή Πιπεριά

Κωδικός προϊόντος: B241022

Προτείνεται η συγκομιδή όταν οι καρποί έχουν ωριμάσει πλήρως, δηλαδή θα έχουν αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε γλάστρες, αλλά και για τη δημιουργία παρτεριών σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες. Φτάνει στο μέγιστο της απόδοσής του από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 100.000 – 350.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για σως Habanero Orange:

Υλικά: 500gr ώριμες τομάτες, 2 πιπεράκια Habanero Orange, 1 λευκό κρεμμύδι, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη, 1 κουταλιά άμυλο αραβοσίτου, 1 κουταλιά λευκό ξύδι, λίγο αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Πλύνετε τις τομάτες και τα καυτερά πιπεράκια (αφαιρώντας τους σπόρους). Κόψτε σε χονδρά κομμάτια τις τομάτες, τα πιπεράκια και το κρεμμύδι και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι και λάδι. Χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα απαλό μίγμα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε χαμηλή φωτιά αφήστε το να βράσει. Απαλά αφαιρέστε τις φλούδες τομάτας που ανεβαίνουν στην επιφάνεια.  Κλείστε τη φωτιά και ενώ ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: ζάχαρη, μέλι και το άμυλο αραβοσίτου. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.