Diavolicchio Πιπεράκι Καυτερό

Κωδικός προϊόντος: BS1032

Ποικιλία με μέτρια πικάντικη γεύση, περίπου στους 30.000 βαθμούς στην κλίμακα Σκόβιλ. Οι καρποί έχουν μήκος 2-3 εκ., γίνονται κόκκινοι όταν ωριμάζουν. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε γλάστρα. Εξαιρετικό ωμό ή για την παρασκευή μαρμελάδων. Πολύ κατάλληλο για τη συντήρηση σε λάδι.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με συνιστώμενη θερμοκρασία εδάφους στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

Συνταγή για ζυμαρικά με κουρκουμά και πιπεριές Diavolicchio:

Υλικά: 400gr βλαστάρια ραπανιού, 300gr φαρφάλες, 4 πιπεριές diavolicchio, 8 γεμάτες κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 αγκινάρες, μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι, κουρκουμά.

Βράστε λίγο αλατισμένο νερό και μισοβράστε τα βλαστάρια. Μετά βάλτε τα στο μπλέντερ με λίγο από το νερό τους. Τηγανίστε το σκόρδο, τις αγκινάρες και τα τσίλι πιπεράκια σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασαν τα βλαστάρια ραπανιού και μετά σωτάρετέ τα με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Σερβίρετε με κουρκουμά και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.