Cancun Καυτερή Πιπεριά

Κωδικός προϊόντος: B241020

Ποικιλία ενδιάμεσου κύκλου. Το φυτό, ύψους 40-50εκ. δίνει καρπούς σε σχήμα κερασιού μωβ χρώματος που αλλάζει σε πορτοκαλί-κόκκινο όταν ωριμάσουν. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε γλάστρες, παρτέρια ή πρασιές.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 40.000 – 50.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για βούτυρο με γεύση τσίλι:

Υλικά: 200gr βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 πιπεράκια τσίλι Cancun, 2 κουταλιές ρίγανη, 5ml νερό, λίγο αλάτι.

Βγάζετε το βούτυρο από το ψυγείο για να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά βάζετε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ με 3 κουταλιές από το νερό στο οποίο τις μουλιάσατε και λίγο αλάτι. Αναμίξτε μέχρι να έχετε ένα λείο μαλακό μίγμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15′ και μετά στραγγίξτε το νερό που βγήκε. Πολύ απαλά χτυπήστε το βούτυρο και και σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη. Στο τέλος τοποθεστήστε το νέο μίγμα σε μεμβράνη, κάντε το ρολό και βάλτε το στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.