Αμελάγχιο – Amelanchier

Κωδικός προϊόντος: BS2015

Θάμνος με μακριά κλαδιά, λεπτά και εύπλαστα, παράγει πολυάριθμα λευκά άνθη και μωβ βρώσιμους καρπούς. Τα φύλλα του είναι οβάλ και χρώματος πράσινο σκούρο. Το χώμα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο για να αποφύγουμε στάσιμα νερά.

Σπέρνεται από Ιούνιο – Νοέμβριο με κατάλληλη θερμοκρασία 15⁰-20⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 100 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 0,5-1 εκατοστά στο χώμα.

Συνταγή για κρέμα αμελάγχιο με δυόσμο:

Υλικά: 200γραμ. καρπούςαπό αμελάγχιο, 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη για το γλάσο, 120γραμ. κρέμα γάλακτος, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό, 3 φύλλα δυόσμο (δόση για 3 άτομα).

Πλύνετε τα φρούτα και στεγνώστε τα σχολαστικά. Βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε 3 κουτ. σούπας ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και αναμίξτε τα. Περάστε το μίγμα σε ένα μπωλ. Προσθέστε το γιαούρτι και τα κομμένα φύλλα δυόσμου και την κρέμα γάλακτος, την οποία έχετε χτυπήσει στο μίξερ και είναι ελαφρώς υδαρής. Μοιράστε το μίγμα σε μπωλάκια του γλυκού και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να είναι έτοιμα. Διακοσμήστε τα με καρπούς και φύλλα δυόσμου.