Ajteco Πιπεριά Καυτερή

Κωδικός προϊόντος: B241019

‘Οψιμη ποικιλία. Το φυτό, ύψους 50-60εκ. δίνει μακριούς καρπούς 3,5-5εκ. μαύρου-κόκκινου χρώματος, ανάλογα με την ωρίμανση. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε γλάστρες, παρτέρια ή πρασιές.

Σπορά από Μάρτιο – Απρίλιο με κατάλληλη θερμοκρασία στους 20⁰ – 30⁰ βαθμούς Κελσίου.

Απόσταση 40 εκ. από φυτό σε φυτό στην ίδια σειρά. Τοποθετήστε το σπόρο σε βάθος 1 εκατοστό στο χώμα.

SHU: 5.000 – 15.000 (Scoville Heat Units)

Συνταγή για μεξικάνικη σάλτσα “Pico de Gallo”:

Υλικά: 8 μεσαίες ώριμες τομάτες, 1 κόκκινο κρεμμύδι, 50gr φρέσκο κόλιανδρο, 4 πιπεριές Ajteco, 2 σκελίδες σκόρδο, χυμό από ένα lime, αλάτι.

Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις τομάτες, τις τσίλι πιπεριές και τον κόλιανδρο. Κόψτε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια από μέσα. Βάλτε το χυμό από το lime σε ένα μπωλ. Κόψτε τις τομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια και προσθέστε τον χυμό λεμόνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και τις τσίλι πιπεριές σε πολύ λεπτά κομμάτια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε το αλάτι. Η σάλτσα Pico de Gallo μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα: από τορτίγια και fajita, μέχρι burritos και κρέας στη σχάρα.